SLAP BANNER 1 SLAP BANNER 2

Održan Peti sastanak SLAP koordinatora

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština (SKGO) je 8. i 9. oktobra 2013. godine organizovala Peti sastanak SLAP koordinatora, u hotelu “Vojvodina” u Zrenjaninu, Trg Slobode 5. Događaj je održan uz podršku Evropske unije, kroz program EU Exchange 4, koji sprovodi SKGO.

Svrha sastanaka SLAP koordinatora je predstavljanje tekućih i planiranih aktivnosti u vezi sa SLAP informacionim sistemom, kao i razmena iskustava i informacija značajnih za razvoj lokalnih i regionalnih infrastrukturnih projekata.

Tokom uvodnog dela sastanka i panel diskusije, okupljenim SLAP koordinatorima iz jedinica lokalne samouprave i regionalnih razvojnih agencija su se obratili predstavnici Stalne konferencije gradova i opština i programa EU Exchange 4, kao i Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Republičke direkcije za vode. Metodologiju za prioritizaciju i odabir infrastrukturnih projekata su predstavili predstavnici Kancelarije za evropske integracije (SEIO) i programa PPF 5.

Nakon uvodnih obraćanja i prezentacija, za SLAP koordinatore je bila organizovana obuka kroz rad u grupama, u jednoj od tri oblasti: 1) Međuopštinska saradnja; 2) Planiranje komunikacije i održivost infrastrukturnih projekata; 3) Veštine komunikacije, javnog i medijskog nastupa.

Agendu i materijale sa sastanka možete preuzeti putem sledećih linkova: